13-метрову "Писанку" в Коломиї відремонтують за 7 млн гривень


Перебуваючи з робочою поїздкою у Коломийському районі, голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук проінспектувала хід реалізації проєктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

 

До слова, на території району цього року у рамках президентської програми споруджуються два об’єкти: Музей писанкового розпису в районному центрі та модульний спортивний зал «Молодіжний центр» у селі Королівка.

 

Музей «Писанка» у Коломиї — це унікальна за своєю величчю і неповторністю споруда у світі, виконана у формі 13-ти метрового яйця-писанки як оригінальної і своєрідної реклами музею, колекція якого нараховує понад 12 тисяч творів декоративно-прикладного мистецтва. Проте навіть найяскравіша писанка потребує особливого догляду та піклування, а особливо така велетенська.

 

Саме з цією метою у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» здійснюється капітальний ремонт будівлі Музею писанкового розпису у місті Коломия. На проведення ремонту передбачено майже 7 мільйонів гривень. Уже виконано значну частку робіт. Тож, є всі сподівання, що до відзначення 30-річчя незалежності України оновлений музей буде відкрито для відвідувачів.

 

«Музей писанкового розпису — це знакова мистецька споруда для Івано-Франківщини, адже вона є символом життя, добра і надії. Це своєрідний оберіг прикарпатців, — зазначила Світлана Онищук. — Тому важливо, щоб «Писанка» знову засяяла своїми яскравими барвами і змогла приймати відвідувачів із різних куточків нашої держави та зарубіжжя, популяризуючи прикарпатський край».