В Івано-Франківську триває програма термомодернізації житлового фонду «Теплий дім»


Цьогоріч у планах комплексно утеплити фасади близько 10 будинків у різних частинах міста. Зокрема, на вулицях Симоненка, 34, Миколайчука, 16, Хоткевича, 65, Галицькій, 201, Хіміків, 8/1 роботи вже завершено, пише ЗК.

Окрім цього, в будинках замінюють вікна на енергозберігаючі в межах цієї ж програми. Триває комплексне утеплення фасадів на вул. Молодіжній, 39, Білозіра, 4. На вул. Галицькій, 144 розпочали теплову модернізацію 9-поверхового будинку на 2 під’їзди. Тут також замінять вікна на сходових майданчиках, а одну зі стін прикрасять тематичним муралом.

«Програма «Теплий дім» продовжується. Ми не лише замінюємо вікна, але й утеплюємо фасади будинків. Радий, що мешканці активно долучаються до програми та гарно відгукуються про результати. Тому роботи триватимуть й надалі. Нам потрібно енергетично модернізувати житловий фонд міста, а це приблизно 300 будинків», – зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Детальніше про умови програми розповів інженер відділу експлуатації Муніципальної інвестиційної управляючої компанії Ростислав Котович.

Утеплення фасадів відбувається на умовах співфінансування мешканців та міського бюджету (40% витрат – мешканці, 60% – міська рада).

Аби зменшити фінансове навантаження, для абонентів платежі розтерміновують на рік та додають до квартплати.

Щоб долучитись до програми, потрібно написати колективне звернення до балансоутримувача, у цьому випадку МІУК, та погодитись з попередніми умовами програми.