Знайомимось з історичними спорудами Івано-Франківська: міст на "Острів Кохання"

Однією з найкрасивіших водойм в Івано-Франківську тутешні мешканці вважають міське озеро, або ж, як іще його називають, «Станіславське море».

Є тут, як на справжніх морях, і часточка суходолу – острів Кохання, який з'єднує з сушею міст.

 

Мешканці міста і його гості люблять гуляти тут із дітьми, займатися спортом, кататися на велосипедах або роликах і, звичайно ж, відпочивати разом із коханими. Адже й створене колись було це місце передусім для закоханих.

 

Острів Кохання має форму видовженого серця. А міст на острів Кохання – пішохідний, арковий. Складається враження, що він дуже легкий.

 

Місток, що веде до острова, особливо популярний серед молодят, які влаштовують на ньому романтичні фотосесії.

 

Після недавнього «генерального» прибирання острова та місточка, на прилеглій території з'явилися кам'яні доріжки зі зручними лавицями, а також ліхтарі, які надають місцевості особливого шарму.

 

Острів Кохання, як і саме «Станіславське море», – штучні. Їх, а також  місток на острів, створили 1955 року. Кілька років тому, після реконструкції, територію знову відкрили для відвідувачів.

 

Цікаво, що ініціатором оновлення зони відпочинку стала місцева молодь. Від початку реалізації ідеї і до втілення її в життя минуло близько трьох років.