Визначилось місце, де встановлять пам'ятник Степану Пушику

Конкурсна комісія затвердила місце розташування пам’ятника українському письменнику, літературознавцю, журналісту, громадсько-культурному та політичному діячу, професору Прикарпатського університету ім. В. Стефаника Степану Григоровичу Пушику.

Скульптурну композицію буде встановлено на пішохідній зоні вулиці Шевченка, поруч будинку № 74-76, в Івано-Франківську, інформує Фіртка з посиланням на ДМАКС.

 

Конкурсне журі, за участі родини Степана Пушика, розглянуло запропоновану авторським колективом у складі скульптора Володимира Семківа та архітектора Юлії Семків адаптацію пам’ятника в архітектурне середовище пішохідної зони вулиці Шевченка.

 

Скульптор Володимир Семків пояснив, що відштовхувався від ідеї із записником.

 

З попереднього ескізного проекту пам’ятника залишив портрет та вишиванку. Щоденник символізують 9 сталевих листів товщиною 6 мм з ажурним написом «Степан Пушик» та текстом-присвятою на першому листі. Погруддя пропонується виконати в бронзі. Загальна висота пам’ятника 2,30 м.

 

Місце вибране навпроти навчального корпусу ПНУ ім. В. Стефаника, поруч будинку № 74-76. Завершений благоустрій наштовхнув автора саме на таке бачення.

 

Під час обговорення члени конкурсного журі зазначили, що вигляд пам’ятника гармонійно вписується в існуюче середовище, сформоване з використанням кованих скульптур.

 

Шляхом відкритого голосування конкурсним журі затверджено місце встановлення пам’ятника Степану Пушику на вулиці Шевченка, поруч будинку № 74-76.

 

Також вирішено рекомендувати авторові розташувати погруддя у рівні першої площини, для напису використати вірш із доробку письменника, виконати макет та узгодити його масштабність з членами конкурсного журі на місці встановлення.