Видано черговий дозвіл для сумнівної забудови

Незважаючи на невідповідність генеральному плану міста та цільовому призначенню ділянки, департамент містобудування видав МБУІО на зведення житлової новобудови по вул. Стуса,30А, у травні поточного року

Департамент видав містобудівні умови та обмеження на будівництво двох житлових будінків на ТзОВ «Транзитпромпроект».

За кадастром земельну ділянку, на якій проводиться будівництво, орендує компанія-замовник. ЇЇ цільове призначення: будівництво та обслуговування інших будівель громадської забудови. Договір оренди зареєстровано 23 січня поточного року.  Втім, на чинному генплані міста, орендована ділянка влючає в себе одночасно територію відведену під перспективну багатоквартирну житлову забудову та територію, що відведена комунальним підприємствам. Схоже на те, що на даний момент, уже не йде мова про те, що там будуть розміщуватися об'єкти комунального підприємства.

З одного боку, генеральний план міста, не суперечить побудові житла на цій землі, в межах відведеної під це території. З іншого боку, цільове призначення самої ділянки НЕ передбачає будівництво житлових будинків. Уникнути такої колізії можна було б, або ж зміною цільового призначення, або ж зміною генплану міста. Втім, виглядає, що чиновникам простіше закрити на це очі, і видати дозвіл на будівництво.

Сама ж будівельна компанія «Транзитпромпроект» належить Халак Оксані Василівні, яка є також керівником проспілкової організації в фінансовій установі  "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву".