Верховна рада ухвалила закон щодо індивідуальних лічильників природного газу

21 грудня Верховна Рада ухвалила проект закону № 5722 «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу». Документ ухвалили за основу та в цілому 325 голосами.

Проект закону щодо комерційного обліку природного газу забороняє газорозподільним компаніям встановлювати загальнобудинкові лічильники без згоди співвласників багатоквартирних будинків.

 

Крім того, документ передбачає можливість компенсації за встановлення індивідуальних лічильників з боку газопостачальників.

 

Після набуття законом чинності термін встановлення лічильників для побутових споживачів пролонгується до 1 січня 2021 року.

 

19 грудня парламент провалив голосування за проект закону №5722-д «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу».

 

Тоді для ухвалення документа забракло голосів депутатів, незважаючи на те, що профільний комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити законодавчу ініціативу за основу та в цілому.