В Івано-Франківську підсвітять фасад Кафедрального собору Святого Воскресіння

Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою оголосив про відкриті торги із закупівлі освітлювального обладнання.

Відповідне оголошення з’явилося на сайті публічних електронних закупівель Prozorro.

  

Предметом закупівлі виступають світильники та освітлювальна арматура для підсвітки фасаду Архікатедрального і Митрополичого Собору Воскресіння Христового в Івано-Франківську.

 

Очікувана вартість робіт - 299 999 гривень. Аукціон відбудеться 3 серпня.

 

Нагадаємо, минулого року в Івано-Франківську стартувала муніципальна програма освітлення пам'яток архітектури. В 2016 році працівники КП «Івано-Франківськміськсвітло» обладнали підсідкою фасади шістьох будівель та пам'яток архітектури.

  

Це, зокрема, фасад будинку Обласної бібліотеки для дітей, що знаходиться на Площі Міцкевича, відреставровані будинки №7,9 на вулиці Мазепи, будинок Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою, а також будівлю колишнього готелю «Київ», що розміщені на вулиці Незалежності. Останніми підсвітили художній музей на майдані Шептицького та стіну у Фортечному провулку. Цьогоріч мерія планує підсвітити центральний корпус медичного університету.

 

Довідково: Архікатедральний собор Воскресіння Христового -  це одна з найвідоміших пам’яток архітектури та головний собор Івано-Франківської архієпархії української греко-католицької церкви. Храм звели у 1729 році на місці згорілої (під час нападу турків) церкви ректор єзуїтської колегії отця Томаша Заленського. Однак, внаслідок надто неглибокого фундаменту, у мурах споруди з'явились тріщини, тому у 1752 році його змушені були розібрати. Наступного ж року приступили до будівництва нового костелу за проектом архітекторів Станіслава Потоцького (дідича міста) та Крістіана Дальке у стилі австро-баварського бароко з елементами класицизму.