Приватним фірмам передадуть в оренду на 49 років приміщення водоканалу для встановлення сонячної електростанції

ТОВ «Енергетичне джерело» та ТОВ «Скайфол Енерджі» просять міську владу збільшити термін дії договору оренди нежитлових приміщень до 2065 року.

Про це йдеться у проекті рішення «Про оренду та безоплатне користування об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Івано-Франківська», який повинен розглянути виконавчий комітет. Після позитивного рішення, він буде винесений на розгляд сесії міської ради.

ТОВ «Енергетичне джерело» та ТОВ «Скайфол Енерджі» звернулися до міськвиконкому із відповідними заявами та просять збільшити для них термін дії договорів оренди, які були укладені у жовтні 2016 року, до листопада 2065 року, тобто на 49 років.

У цьому ж проекті рішення йдеться про затвердження орендної ставку в розмірі 5% для ТОВ «Енергетичне джерело» за частину даху загальною площею 228 кв. м. Мова йде про будівлю головної насосної каналізаційної станції КП "Івано-Франківськводоекотехпрому", в селі Ямниця, на даху якої має бути розміщена електростанція з використання енергії сонця.

Також планується затвердження орендної ставки у розмірі 5% для ТОВ «Скайфол Енерджі». Підприємство орендує частину даху загальною площею 242 кв. м, на адміністративній будівлі КП «Івано-Франківськводоекотехпром», по вулиці Ботанічна, 2,  для розміщення електростанції з використання енергії сонця та інших конструкцій.

Припускаємо, що саме договори оренди цих приміщень підприємства просять збільшити на 49 років.

До слова, на останній сесії міської ради депутати дали дозвіл «Скайфол Енерджі» на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі площею 0,9853 га на вулиці Ботанічній, 2 (територія КП «Івано-Франківськводоекотехпром») , для будівництва сонячної електростанції.

Довідково:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Скайфол Енерджі» засноване у 2014 році. Основний вид діяльності – виробництво електроенергії. Розмір статутного капіталу - 2500000,00 грн. Керівник – Іванюк Андрій Михайлович.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Енергетичне джерело» засноване у серпні 2016 року. Основний вид діяльності – виробництво електроенергії. Керівник підприємства – Назимок Володимир Валерійович. Розмір статутного капіталу – 6 000 000 грн.