У Франківську обирають, яким буде пам’ятник пожежникам-рятівникам

Сьогодні, 11 лютого, в Івано-Франківську пройшов ІІ-й етап конкурсу на визначення переможця ескізних проектів пам’ятного знака «Пожежникам-рятівникам».

Пам’ятник планують встановити на вул. Івана Франка, між будинками № 4 та № 8. Тема конкурсу – вшанування пам’яті пожежників-рятівників Івано-Франківська, відзначення їхньої нелегкої та благородної праці, пише ГК.

 

На фінальному етапі конкурсу були представлені два проекти – від Йосипа Косовича та коваля Сергія Полуботька.

 

«На фінал ми принесли абсолютно нову роботу, яку ще ніхто не бачив. Новий проект ми робили суто під ділянку. Це сучасний проект. Приблизна вартість 200 000 гривень, це все залізо, сталь»,- розповів Сергій Полуботько про свій проект.

 

Переможець конкурсу отримує право на розроблення проектної документації та її реалізацію.

 

Крім того, передбачена премія розміром у 5000 гривень. За друге місце конкурсанти отримають 3000 гривень, третє – 2000 гривень.

 

“Конкурсним журі було вирішено взяти у фінал дві роботи. Визначати переможця будемо за тим, наскільки пам’ятник буде втілювати ідею. За коштами цього разу ми не будемо оцінювати. Звісно, якщо буде вартість понад мільйон, то місто не зможе брати такі великі проекти – тільки у разі долучення меценатів або розділення робіт на деякий час”, – пояснила Світлана Лосюк, начальниця відділу дизайну, архітектурного середовища та благоустрою міста департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини.