У «Благо» розповіли, що буде з пам’яткою на Гординського


14 квітня, на електронному майданчику за 11 мільйонів гривень продали з аукціону будинок на вул. Гординського, 10 в Івано-Франківську, який є пам’яткою архітектури місцевого значення.

 

Напередодні Івано-Франківська міська рада дозволила приватизацію цього будинку.

 

Переможцем торгів стала фірма «Благо інвест сервіс», яка будує об’єкти під брендом Blago developer.

 

У пресслужбі компанії розповіли, що буде з пам’яткою в майбутньому:

 

«14 квітня відбувся електронний аукціон щодо купівлі об’єкта малої приватизації – нежитлової будівлі площею 1158,5 м² по вулиці Гординського, 10 в Івано-Франківську, на якому, згідно оголошених публічно результатів, нас визнали переможцем. Аукціон організовувався відповідно до Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 № 432 (із змінами). Стартова оголошена ціна об’єкта 78519120 грн (без урахування ПДВ – 65432600 грн). Ціна придбання за результатом аукціону 13200000 грн з ПДВ (без урахування ПДВ – 11000000 грн).

 

Також, звертаємо вашу увагу на те, що в аукціоні брали участь шість юридичних осіб, з яких тільки наша компанія здійснює діяльність в Івано-Франківську. Згідно п.3. Інформаційного повідомлення про проведення електронного аукціону з умовами з продажу об’єкта малої приватизації – нежитлової будівлі площею 1158,5 м², розташованої на вулиці Гординського, 10 в Івано-Франківську, «Покупець зобов’язаний виконувати норми чинного законодавства України у галузі охорони пам’яток культурної спадщини стосовно об’єкта приватизації, в тому числі: забезпечити збереження фасаду будівлі та укласти у двомісячний термін після оприлюднення результатів аукціону, але в будь-якому випадку до моменту повної сплати ціни продажу за об’єкт приватизації, з управлінням культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації попередній договір про укладення в майбутньому охоронного договору на пам’ятку (її частину) з викладенням його істотних умов». Таким чином, ТзОВ «Благо Інвест Сервіс» жодних дій щодо знесення нежитлової будівлі площею 1158,5 м², розташованої на вулиці Гординського, 10 в Івано-Франківську чи змін її фасаду здійснювати не буде!

 

Про плани щодо реконструкції цієї будівлі та її подальшої експлуатації будемо інформувати вас на інформаційних сторінках blago developer».