Солодовий цех пивзаводу готують до реконструкції

В Івано-Франківську працюють над реконструкцією будівлі солодового цеху пивоварні, яка є пам’яткою архітектури національного значення.

На сьогодні проект, реставраційне завдання та охоронний договір будівлі чекає на погодження в Міністерстві культури України. Про це в соціальній мережі «Фейсбук» повідомив Начальник відділу охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА Андрій Давидюк. Саме він і опублікував візуалізацію майбутнього цеху пивоварні.

«ПРО ПИВОВАРНЮ в м.Івано-Франківську. Власники почитали статті ЗМІ ...почули думку громадськості і представили ...по крайній мірі фасади... тішить те, що пивоварню відновлюють (реставрують)... а не ревалоризують ... я звіряв проект з паспортом пам'ятки... на 98% відповідність... це дуже тішить! реставраційне завдання вчора підписано Федорак, Давидюк, Шевчук, Іванів, і Нижник(!) сьогодні проект, реставраційне завдання та охоронний договір на погодженні у МКУ! дзвонив ... зауважень майже немає! Щодо проведення "незаконних робіт" в складі "підготовчих робіт"... для цього в місті є архбудконтроль», - коментує ндрій Давидюк.