Школа чекає добудови. У селі на Прикарпатті дітей навчають по хатах і в сільраді


Понад 400 школярів села Чорний Потік, що в Надвірнянському районі, тісняться у старих пристосованих корпусах. Аби всіх вмістити, для навчання переобладнали колишні квартири вчителів, бухгалтерію сільської ради і клуб.

 

П’ять років тому в селі почали зводити новий корпус, але він вже розсипається. Люди самі вийшли на толоку, аби врятувати його від руйнації, повідомляє ICTV.

 

У Чорному Потоці 300 дошкільнят. Це єдине село в районі, яке має приріст населення, і на добудову школи тут чекають роками.

 

Понад дві сотні школярів молодшої школи 20 років туляться у класах, перероблених із житлових квартир. Тут немає нормального освітлення та бракує місця, парти стоять впритул до шкільної дошки. Дах будівлі дірявий, восени стеля затікає, а туалети взагалі надворі.

 

У школі 430 дітей. Окрім житлових будинків, навчання проводять у сільській раді та клубі. Школярів розкидали по шести корпусах, наймолодшій будівлі – 100 років.

 

Перед першим вересня стіни у класах вчергове спробували вирівняти, побілили, але вони вже кришаться та просідають. Укріпляти доводиться і стелі, балки також перегнили і потребують негайної заміни.

 

20 учнів втискають у класи на 16 м². Проводити повноцінні уроки в таких умовах неможливо. Діти про якісне профільне навчання тільки мріють.