Прикарпаття отримає майже 10 млн грн на прибдання житла для сімей загиблих учасників АТО

Кабінет міністрів України прийняв рішення про виділення 300 млн грн для придбання житла для сімей загиблих в АТО.

Уряд схвалив розпорядження «Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5 - 8 пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», для осіб з інвалідністю І - ІІ групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, визначених пунктами 11 - 14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов, на 2018 рік».

 

Відповідно до документа, кожен регіон отримає різний обсяг коштів. Зокрема, на Івано-Франківську область передбачено 9 717,106 грн.

  

Згодом міністр соціальної політики Андрій Рева пояснив за якою процедурою відбуватиметься закупівля житла. Відтепер гроші перераховуватимуть безпосередньо людям, пише УНН.

  

"Це не нова процедура. Вона вже існує два роки. Мова йде про принцип "гроші ходять за людиною". Тобто, якщо раніше ми давали гроші ОДА, вони купляли і потім передавали людям, то тепер кошти, які ми сьогодні розподілили в черговий раз, безпосередньо підуть конкретним громадянам на купівлю житла. І вони самі купляють", - сказав Рева.