"Обличчя міста": у Франківську відкриють виставку про історію та архітектуру міста


Обличчя бувають різні: одні посміхаються, інші ж - в журбі, з одних б’є осяйне світло, інші задумані і серйозні. Людські обличчя, містян, героїв, яскравих особистостей, які творили це місто впродовж останніх століть. А бувають обличчя застиглі в камені.

 

Кам’яні обличчя маскаронів та скульптур, які спостерігають з фасадів старих будинків і за тими хто вже був, і за нами, і за тими хто буде після нас. Вони, за великим рахунком, також мешканці цього міста, його старожили, свідки багатьох історичних подій та перипетій, охоронці фортечних мурів і цегляних стін.

 

Ми безумовно взаємовпливаємо один на одного, хочемо того чи ні. Взаємовпливаємо, взаємодоповнюємо, взаємоперетинаємось на вулицях Станиславова/Івано-Франківська.

 

В результаті всі ми разом формуємо обличчя нашого міста. Тому, щоб ця взаємодія була якнайбільш позитивною і результативною, щоб місто дійсно мудро і красиво розвивалось і тішило нас усіх, потрібно добре знати ці обличчя, дружити з історією, берегти архітектуру. То ж давайте знайомитись.

 

Для відвідувачів підготували 12 історій будівель з кам’яними обличчями маскаронів і скульптур та людей, які в цих будинках жили, працювали, гостювали.

 

Відкриється виставка вже 3 січня о 15:00 у фортечній галереї "Бастіон".