Обласна прокуратура відмовляється від земельних ділянок у Пасічній

Прокуратура Івано-Франківської області просить місцеву владу припинити право постійного користування двома земельними ділянками.

Минулого тижня виконком задовільним їх клопотання. Тепер це питання буде винесено на розгляд сесії міської ради.

 

Самі ж ділянки знаходяться у мікрорайоні Пасічна, неподалік Галицького моста. Перша із них площею 0, 46 га, розташована по вулиці Юліана Целевича, в районі будинків № 6 та № 8. Згідно даних кадастрової карти, це державна територія, яка відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови. Її цільове призначення -  для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

 

 

Поруч є ще одна ділянка, площею 0,074 га, яка була передана під будівництво багатоквартирного житлового будинку для сімей працівників обласної прокуратури.

 

Ділянка знаходиться у межах комплексної забудови вулиць Галицької - Юліана Целевича - Хіміків. Її цільове призначення -  для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. За законом, вона відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови, що не суперечить меті будівництва. 

 

 

Однак, наприкінці минулого року, прокуратура звернулася з проханням припинити право постійного користування вказаними земельними ділянками

 

Як писало Побудовано в Франківську, раніше в поле зору прокуратури потрапила земельна ділянка на вулиці Гетьмана П. Дорошенка, поруч будинку № 22-а. У грудні минулого року виконавчий комітет надав дозвіл прокуратурі Івано-Франківської області на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, орієнтовною площею 0,16 га. Територія передбачається для будівництва та обслуговування багатоповерхового житлового будинку для працівників органів прокуратури області.