Міська влада не дала збудувати торговий центр на Мазепи

Івано-Франківський міськвиконком не дозволив збудувати торговий центр на вулиці Мазепи навпроти «Сільпо».

Своїм рішенням міська влада скасувала містобудівні норми та обмеження видані ТОВ «Віст-Тур» у 2012 році. Фірма планувала будівництво торгового центру з адміністративними приміщеннями та закладом громадського харчування на вул. Гетьмана Мазепи, між будинками №№ 179, 179А, 177. На цій ділянці вже більше 10 років існує ринок. В управлінні торгівлі міськвиконкому запевняють, що там "просто тимчасові споруди".

Як з’ясувала команда «Побудовано в Івано-Франківську», земельна ділянка площею 0,24 га належить «Віст-Тур». Цільове призначення – «для будівництва  та обслуговування інших будівель громадської забудови». 

Втім компанія так і не почала будівництво. У Держархбудіспекції немає декларації про початок будівництва.

У 2007 році «Віст-Тур» вже подавало до департаменту архітектури проект з будівництва готельно-відпочинкового комплексу за цією ж адресою та отримало архітектурно-планувальне завдання. Але проект не було втілено в життя.

Засновниками компанії є Зварищук Володимир Мирославович та Корбецький Віктор Маркіянович. Очолює її з 2014 року Ленчицький Антон Едуардович.

Пан Зварищук є співзасновником та директором ТОВ «Актив-Сервіс», компанії «Альфабуд» та "Будінвестсервіс".

Віктор Корбецький ж є засновником та директором ПП "Корбецький" та "ВІСТ І К". Також він був депутатом міської ради. На місцевих виборах у 2015 році балотувався від «Самопомочі».