Капітальний ремонт івано-франківського драмтеатру обійдеться у 100 мільйонів

У вівторок, 16 квітня відбувається засідання колегії департаменту культури ОДА.

Серед іншого, учасники колегії заслухали звіти керівників про перспективи розвитку концертно-театральних установ області, інформує кореспондентка Бліц-Інфо

 

Зокрема, заступник директора Франківського драмтеатру Ігор Полатайко розповів про основні досягнення театру за минулий рік та проблеми які є.

 

Також Полатайко назвав і найбільші проблеми, які стосують стану будівлі театр - протікання даху, необхідність придбання нового світла і звуку, облаштування системи кондиціювання.

 

Директор департаменту культури Володимир Федорак театрала підтримав. Каже, звук і світло  в драмтеатрі — це "позавчорашній день".

 

"Проведення капітального ремонту в театрі обійдеться у 100 мільйонів. Я буду вимагати спеціальної наради з керівництвом області щодо системи кондиціювання театру. Що стосується протікань, то тут проблема у неочищених стоках та у самій конструкції даху. В радянські часи всі дахи робили плоскі, як в Узбекистані. Це ж треба було мати розум таке зробити, якщо у нас дуже багато опадів. Звичайно ремонт треба робити. Цього року планується виділити кошти на проектно-кошторисну документацію. Але роботи будуть проводитись тільки за співфінансування з театром",- каже Федорак.