Іпотека під 5% річних: Президент назвав умови кредитного буму


Кредитний бум в Україні настане, коли ставки за кредитами, в тому числі іпотечними, знизяться до 5% річних. Це обов’язково відбудеться.

 

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю журналістам під час форуму Україна-30, яке транслювалося на Youtube.

 

«Іпотека цього року під 7% буде. Як ми і обіцяли, в 2021 році вона повинна запрацювати», — сказав він. За його словами, «не все так просто з цією іпотекою». «Ми півтора року боролися з тим, щоб Національний банк України знизив облікову ставку. Сьогодні вона 6 (відсотків, — ред.)», — зазначив президент.

 

Зеленський заявив, що програму з кожним місяцем будуть спрощувати, «щоб люди могли приєднатися до цієї програми».

 

«В цілому ми розуміємо, що бум в Україні, бум кредитний і іпотечний, може бути, коли відсоток за кредитами буде 5, іпотека буде 5. Я вважаю, що це наша мрія. Ми можемо до неї дійти і обов’язково дійдемо», — сказав він.

 

Також він розповів, що лізингова програма під 5% вже розробляється.

 

“У Нацполіції вона вже розробляється для їх співробітників. Для всіх, хто отримує зарплату в бюджеті, ця програма точно в цьому році з’явиться”, – заявив президент.

 

А Глава Мінфіну назвав терміни видачі першого кредиту “доступної іпотеки”. Перший кредит за програмою доступної іпотеки може бути виданий вже на початку березня, заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

 

За матеріалами РБК-Україна