Громада проти "махінацій" влади із територією Макогона 23а

Сьогодні, о 10-ій годині ранку відбудеться пресс-конференція громадських активістів з приводу низки рішень міської ради, які стосуються ділянки в районі вул. Макогона

    На прес-конференції активісти озвучать свої вимоги до влади нашого міста. За попередньої інформацією, основних вимог буде три:

1) Скасування усіх незаконних детальних планів по даній території

2) Притягнення до відповідальності Дмитра Нижника за порушення розробки детальних планів ДПТ.

3) Прийняття нового генерального плану міста.

 

  Ще вчора, близько восьмої години вечора відбулася зустріч місцевих жителів та активістів. Серед них були члени Самооборони Майдану, учасники АТО та громадські активісти.

 Причиною зустрічі стало сканальне рішення міської ради на рахунок детального плану території по вул. Макогона. Незаважаючи, на те, що представники місцевої громади прийшли на сесію міської ради, і виступили категорично проти, відповідний ДПТ був затверджений.

  Цим рішенням, на місці промислової зони, дозволяється зведення 33 багатоповерхових будинків. Найбільше обурення громадськості викликало те, що, фактично, по даному детальному плану територій не проводилися громадські слухання. А це є грубим порушенням процедури затвердження ДПТ. За словами очевидців, пан Нижник, на сесії міської ради, показував протокол громадських слухань, без підпису та печатки. За цим протоколом учасниками слухань були четверо невідомих осіб.

 Окрім цього, раніше міська рада ухвалила рішення, яким передала підприємству "Івано-Франківська дорожня служба" 1,5 га землі в даному районі під житлову забудову. Даний факт, мав місце ще до прийняття ДПТ. Але найцікавіше те, що початкова площа землі, яка мала б належати даній фірмі - близько 0,7 га. Підстави ж для збільшення її площі, м'яко кажучи незрозумілі.