Анатолій Прут і далі намагається нашкодити жителям багатоповерхівки на Мазепи,35А

Скандальний борець проти одного єдиного будівництва, екс-забудівник з кримінальним шлейфом Анатолій Прут спробував оскаржити в судовому порядку рішення Івано-Франківського МВК про присвоєння адреси багатоквартирному житловому будинку на Мазепи, 35А.

Вчора, 26 липня Івано-Франківський міський суд розглянув позов Анатолія Прута, в якому той вимагає скасувати рішення міськвиконкому про присвоєння адреси багатостраждальному будинку на Мазепи. Суд прийняв рішення відмовити Пруту в позові на підставі відсутності обгрунтування позовних вимог. 

Нагадаємо, 21 липня Івано-Франківський міськвиконком надав адресу скандальному будинку на Мазепи 35А. За це рішення жителі будинку боролися уже більше 2 років. У залі виконкому був присутній і постійний противник присвоєння адреси, скандальний Анатолій Прут. Саме через нього, як колись висловився забудівник даного будинку, почалася скандальна епопея з нібито самочинним будівництвом. Прут рішенню членів виконкому не зрадів і пригрозив Марцінківу, що той відповість. Руслан Марцінків натомість сказав, що він за все звик відповідати.

Як нещодавно стало відомо, підприємець Анатолій Прут у 2012 році здав в експлуатацію багатоквартирний житловий будинок на земельній ділянці по вул. Мазепи, 35. Виявляється, уже кілька років з цього приводу триває кримінальна справа. Підозрюваний використав печатку неіснуючої фірми та підробив документацію, щоб здати будову в експлуатацію. Справа досі слухається в Івано-Франківському міському суді.

Протягом останніх років Анатолій Прут разом із жителями даної п’ятиповерхівки активно виступає проти будівництва сусіднього будинку, яке здійснює ПП «Прогрес-Буд ІФ». Але перед тим, як стати борцем проти забудовників, він встиг продати свою фірму і землю, здати багатоквартирний будинок за реквізитами проданого підприємства, уникнути сплати 167 тисяч гривень податку до міського бюджету, створити ОСББ, а міськрада йому дала прибудинкову територію за рахунок майна підприємства, яке ж він раніше продав. І після такого цікавого досвіду, він вирішив стати принциповим активістом і безкомпромісним борцем за дотримання законів у будівництві. Вже у 2013 році Анатолій Прут роздув справжній скандал із звинувачуваннями  в «самочинному будівництві» людей, які стали власниками його фірми і законно побудували поруч будинок. Імовірно, таким чином він сподівався штучно створити проблему, щоб його діяння залишилися і тіні та згодом забулися.