23 будинки та 600 квартир: у Франківську затвердили масштабну забудову неподалік франківського аеропорту

У травні Івано-Франківська міська рада затвердила детальний план території для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків в межах вулиць Отця І.Блавацького - П. Полуботка - Січинського, неподалік франківського аеропорту. 

У додатку до рішення прикріплена графічна частина ДПТ. Сам проект забудови масштабний – запроектовано будівництво 23-х багатоквартирних житлових будинки висотою у 6 поверхів. Загалом проект розрахований на понад 600 квартир.

  

Також передбачено будівництво 7 одноповерхових громадських будівель, 5 дитячих майданчиків, 3 спортивних майданчика, 4 майданчика для відпочинку та 3 господарських майданчика. Окремо запроектовано 23 стоянки для автомобілів на 230 місць та окремий гараж на 125 місць.

 

ДПТ для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків в межах вулиць Отця І. Блавацького – Січинського

 

 

 

Побудовано в Франківську раніше писало про оголошені у квітні департаментом містобудування, архітектури та культурної спадщини громадські слухання щодо детального плану території для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків в межах вулиць Отця І. Блавацького – Січинського.

 

Відповідне оголошення було розміщене у газеті Західний кур’єр. Там йшлося про те, що дозвіл на розробку проекту ДПТ Івано-Франківська міська рада надала у лютому цього року.

 

Також в опублікованому газетному оголошені були наведені основні техніко-економічні показники. Зокрема, вказано площу земельної ділянки відведеної під забудову у розмірі 4,21 га та площу впорядкованої території – 4,5 га.

 

За даними кадастрової карти, в межах вулиць Отця І. Блавацького – Січинського знаходиться чимало приватних, невеликих за площею ділянок, призначених під будівництво малоповерхових будинків або для ведення селянського господарства. Також там знаходиться кілька ділянок площею у чверть гектара призначені для будівництва будівель громадських та релігійних організацій. Найбільші за площею території перебувають у підпорядкуванні школи №6. Втім площа жодної із них і близько не наближається до чотирьох гектарів, що зазначені в оголошені.

 

Водночас, в межах вулиць Отця І. Блавацького – Січинського міститься чималий шмат землі, якому не присвоєно кадастровий номер. Якщо порівняти проектний план майбутньої забудови із даними кадастрової карти, можна припустити, що саме на цій не визначеній ділянці відбуватиметься будівництво.

 

Територія в межах вулиць Отця І. Блавацького – Січинського на кадастровій карті